Principală » Articole » Sfarsitul lumi

Dovezi biblice pentru semnele sfarsitului Lumii
12. Semnele sfîrşitului lumii


• Această învăţătură este ţinută în secret de religionişti,   deşi semnele  de netăgăduit le vedem în faţa ochilor, pe arena lumii.

• Semnele sfîrşitului au fost prezise în capitolele din Matei 24; Luca 21; Marc 13.
       
           -a) oamenii for fi ca în

 II. Tim. 3:1 -5. 
        Să ştii că în zilele din urmă vor fi vremuri grele. Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroşi, trufaşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţămitori, fără evlavie, fără dragoste firească, neînduplecaţi, clevetitori, neînfrînaţi, neîmblînziţi, neiubitori de bine, vânzători, obraznici, îngîmfaţi; iubitori mai mult de plăceri decât iubitori de Dumnezeu; având doar o formă de evlavie, dar tăgăduindu-i puterea. Depărtează-te de oamenii aceştia.

           -b) vor fi mituiri

 Isaia 1: 23;
         Mai marii tăi Sunt răzvrătiţi şi părtaşi cu hoţii, toţi iubesc mita şi aleargă după plată; orfanului nu-i fac dreptate, şi pricina văduvei n-ajunge până la ei.

 Mica 7: 2-4.
          S-a dus omul de bine din ţară, şi nu mai este nici un om cinstit printre oameni; toţi stau la pândă ca să verse sânge, fiecare întinde o cursă fratelui său.mânile lor Sunt îndreptate să facă rău: cârmuitorul cere daruri, judecătorul cere plată, cel mare îşi arată pe faţă ce doreşte cu lăcomie, şi astfel merg mână-n mână. Cel mai bun dintre ei este ca un mărăcine, cel mai cinstit este mai rău decât un tufiş de spini. Ziua vestită de toţi proorocii Tăi, pedeapsa Ta se apropie! Atunci va fi uluiala lor.
        
          -c) străduinţe de pace;

 Ierem. 8:15
          Aşteptam pacea, şi nu vine nimic mai bun; o vreme de vindecare, şi iată groaza!”

 I.Tess. 5:3;
          Când vor zice: „Pace şi linişte!” atunci o prăpădenie neaşteptată va veni peste ei, ca durerile naşterii peste femeia însărcinată; şi nu va fi chip de scăpare.
 
Ezec. 13:10; 
         Lucrurile acestea se vor întâmpla pentru că ei rătăcesc pe poporul Meu, zicând: „Pace!” când nu este pace. Poporul Meu zideşte un zid, şi ei îl tencuiesc cu ipsos.

           -d) năzuinţele oamenilor se vor prăbuşi;
        
 Is. 8:,10;
         Faceţi la planuri, cât voiţi, căci nu se va alege nimic de ele! Luaţi la Hotărâri cât voiţi, căci vor fi fără urmări! Căci Dumnezeu este cu noi (Emanuel).”

Hab. 2:13. 
         Iată, când Domnul oştirilor a Hotărât lucrul acesta, popoarele se ostenesc pentru foc, şi neamurile se trudesc degeaba.

           -e)  trăiesc pentru ei înşişi;

 Isaia 22:13,14;
        Dar iată, în schimb, veselie şi bucurie! Se junghie boi şi se taie oi, se mănâncă la carne şi se bea la vin: „Să mâncăm şi să bem, căci mâine vom muri!” Domnul oştirilor mi-a descoperit, şi mi-a zis: „Nu, nelegiuirea aceasta nu vi se va ierta până nu veţi muri, zice Domnul, Dumnezeul oştirilor.”

Isaia 56:12. 
        „VENIŢI, ZIC EI- AM SĂ CAUT VIN, ŞI NE VOM ÎMBĂTA CU BĂUTURI TARI! MÂINE VOM FACE TOT CA AZI, BA ÎNCĂ ŞI MAI RĂU!” –

              -f) nu doresc să audă despre principiile drepte ale lui Dumnezeu;

 Mica. 2:10,11;
          Sculaţi-vă, şi plecaţi, căci aici nu este odihnă pentru voi; căci din pricina spurcăciunii, vor fi dureri, dureri puternice.Da, dacă ar veni un om cu vânt şi minciuni, şi ar zice: „Îţi voi prooroci despre vin, şi despre băuturi tari!” acela ar fi un prooroc pentru poporul acesta!

Isaia 30: 9-11.
       Scrie că: „Poporul acesta este un popor răzvrătit, nişte copii mincinoşi, nişte copii care nu vor să asculte Legea Domnului, care zic văzătorilor: „Să nu vedeţi!” şi proorocilor: „Să nu proorociţi adevăruri, ci spuneţi-ne lucruri măgulitoare, proorociţi-ne lucruri închipuite! Abateţi-vă din drum, daţi-vă în lături de pe cărare, lăsaţi-ne în pace cu Sfântul lui Israel!”

           -g) nimicirea lor este de neevitat,  ştim din comparaţiile lui Isus Christos;

Matei 24: 37-39;
        Cum s-a întâmplat în zilele lui Noe, aidoma se va întâmpla şi la venirea Fiului omului. În adevăr, cum era în zilele dinainte de potop, când mâncau şi beau, se însurau şi se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie,şi n-au ştiut nimic, până când a venit potopul şi i-a luat pe toţi, tot aşa va fi şi la venirea Fiului omului.

 Luca 17: 26-30.
         Ce s-a întâmplat în zilele lui Noe, se va întâmpla la fel şi în zilele Fiului omului: mâncau, beau, se însurau şi se măritau până în ziua când a intrat Noe în corabie; şi a venit potopul şi i-a prăpădit pe toţi. Ce s-a întâmplat în zilele lui Lot, se va întâmpla aidoma: oamenii mâncau, beau, cumpărau, vindeau, sădeau, zideau; dar, în ziua când a ieşit Lot din Sodoma, a plouat foc şi pucioasă din cer, şi i-a pierdut pe toţi. Tot aşa va fi şi în ziua când Se va arăta Fiul omului.

Categorie: Sfarsitul lumi | Adăugat de: barabi12 (2013-01-03) E
Vizualizări: 877 | Comentarii: 1 | Tag-uri: sfarsitul lumii, semnele sfarsitului lumii, semnele sfsrsitului | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 1
1  
"Ferice de cine citeste si de cei care asculta ... si implinesc" Apocalipsa 1:3

Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]

widgets