Principală » Articole » Sfarsitul lumi

Ceruri şi pământul simbolic va fi nimicit

 

Înfăţişarea suprafeţei pământului nostru literal a fost mult schimbată prin adăugarea potopului din bolta de apă căzută, dar, pe acelaşi pământ, o altă organizaţie vizibilă de oameni nelegiuiţi a fost clădită. Ea datează mai ales de pe vremea fondării împărăţiei lui Nimrod la Babel, sau Babilon, şi ea s-a răspândit peste tot pământul. Această organizaţie umană vizibilă a religiei, comerţului şi politicii, constituie „pământul” simbolic, şi oamenii cugetă că el va dura tot atâta timp cât va dura planeta noastră pământească. Planeta noastră, pământul, este înconjurată de un înveliş de aer care este „firmamentul” sau întinderea atmosferei, care se întinde pe o rază de mai mult de 200 km. Deasupra omului, în mod asemănător, „pământul” simbolic este controlat de puterile spirituale nevă­zute, anume demonii sub Satan Diavolul. Această organi­zaţie de spirite nelegiuite, cu Satan ca prinţul lor, este atât mai înaltă decât omul, cât şi nevăzută lui. De aceea, acea organizaţie demonică constituie „cerurile” în relaţie cu prezenta organizaţie a omului. După cum omul nu poate să se înalţe cu avionul deasupra învelişului de aer care este în jurul globului nostru pământesc şi în care omul respiră, tot aşa nu poate să se elibereze de aceste „ceruri” demonice. Dumnezeu singur poate şi va elibera omenirea de asemenea puteri de control demonice.

Simbolicele „ceruri şi pământul de acum” constituie „această lume”, „elementele” şi „lucrările” ei. Cristos Isus zise: "Împărăţia Mea nu este din lumea aceasta”. El de repetate ori numea pe Satan Diavolul „prinţul acestei lumi”. - Ioan 18:36; 12:31; 14:30; 16:11.

Distrugerea lumii, aşa după cum a fost descrisă de Petru, se referă la „cerurile” şi la „pământul” simbolice. De aceea, „focul” care va topi şi va arde părţile văzute ale lumii lui Satan trebuie să fie mai de grabă simbolic decât literal. Deoarece focul literal este distructiv pentru lucruri combustibile (care ard) şi curăţă rugina, tot aşa „focul” prin care această lume prezentă va trece „cu un mare zgomot”, preumbreşte distrugerea pe care Dumnezeu în mânia Sa aprinsă o aduce asupra puternicei organizaţii a lui Satan, văzută şi nevăzută, curăţind prin aceasta universul de demonii nele­giuiţi şi de oamenii nelegiuiţi.

Este scris: „Dumnezeul nostru este un foc mistuitor” (Evrei 12:29). Aşa zice Dumnezeu către „creştinătatea” reli­gioasă, care reprezintă în mod fals creştinismul şi aduce ocară asupra numelui lui Dumnezeu: „De aceea aşteptaţi numai, zice Iehova, până în ziua când Mă voi scula la pradă: căci am hotărât să strâng neamurile, să adun împărăţiile, ca să-Mi vărs urgia peste ele, toată aprinderea mâniei Mele; căci toata ţara va fi mistuită de focul geloziei Mele”. (Ţefania 3:8, A.R.V.). Către marea organizaţie babilonică de sub necredin­ciosul Lucifer, Dumnezeu zice: „Voi pedepsi lumea pentru răutatea ei, şi pe cei răi pentru nelegiuirile lor; ...Pentru aceasta voi clătina cerurile şi pământul se va zgudui din temelia lui, de mânia lui Iehova al oştirilor, în ziua mâniei Lui aprinse”. (Isaia 13:1,11-13, A.R.V.; 14:4,12). Sfârşitul lumii va fi printr-un act al lui Dumnezeu.

Este clar, prin urmare, că distrugerea „lumii” stăpânite de demoni nu înseamnă distrugerea Pământului, pe care Iehova Îl pregătise în decurs de „şase zile” ca locuinţă pentru om.

 

Categorie: Sfarsitul lumi | Adăugat de: barabi12 (2012-11-29) E
Vizualizări: 256 | Tag-uri: organizatia lui satan, Satan, vizibil, ceruri, pamantul, invizibil, organizatie satanista | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]

widgets