Principală » Articole » Religie adevarata

Lumina zig zag

      Turnul de Veghe din 1 iulie 1983 p. 19 par 1 si 2 (rom.) spune ca organizatia a mers tot timpul cu lumina in zig-zag niciodata innapoi.

      "LUMINA pe cărarea slujitorilor lui Iehova a continuat să crească din cele mai vechi timpuri pînă în prezent. Această creştere a fost şi mai evidentă de la acel memorabil an 1914, cînd, aşa cum au arătat evenimentele de pe pămînt, „regătul lumii a devenit regatul Domnului nostru [Iehova] şi al Cristosului său" (Apocalipsul 11:15). Lumina din Cuvîntul lui Dumnezeu a ţîşnit ca lumina soarelui într-o dimineaţă fără nori," pentru a ilumina cu şi mai multă claritate cărarea pe care trebuie să calce slujitorii lui Iehova. — II Samuel 23:3, 4.
      

      Totuşi, poate că unora li s-a părut că această cărare n-a mers întotdeauna drept înainte. Uneori, explicaţiile pe care le-a dat organizaţia vizibilă a lui Iehova se pare că au suferit modificări faţă de punctele de vedere precedente. Dar nu aşa stau lucrurile în realitate. Aceasta se poate ilustra prin ceea ce se cheamă în limbaj marinăresc, „navigare în volte." Prin manevrarea pînzelor marinarii pot impune unei ambarcaţiuni să navigheze în zigzag abătîndu-se de la traseul iniţial cînd la stînga, cînd la dreapta, dar înaintînd tot timpul spre punctul de destinaţie în ciuda vînturilor potrivnice"

Categorie: Religie adevarata | Adăugat de: barabi12 (2012-12-16) E
Vizualizări: 288 | Tag-uri: lumina, zig zag, Lumina creste | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]

widgets