Principală » Articole » inaltele Stapaniri

Intelegerea Romani 13:4,5
Romani 13:4 El este slujitorul lui Dumnezeu pentru binele tău. Dar, dacă faci răul, teme-te, căci nu degeaba poartă sabia. El este în slujba lui Dumnezeu, ca să-L răzbune şi să pedepsească pe cel ce face rău.

       Acest text nu putea să se aplice asupra domniei exercitată de naţiuni. Este cert, că Dumnezeu nu încredinţează pe Satan, sau pe oricare membru al organizaţiei lui Satan, cu puterea, ca să lucreze în biserică pentru binele acestora. Nici nu a ales pe nimeni din acea organizaţie, ca în calitate de răzbunător să-şi reverse mânia asupra acelora, care fac rău în biserică. Ce înseamnă atunci cuvintele apostolului Pavel din acest text?

          Răspunsul este acela, că Dumnezeu, de aceea a introdus în biserică stăpânirea înaltă şi regula, ca să servească binele acelora care fac parte din biserică, şi să servească spre judecata acelora care fac rele. (II Corinteni 10:8; 13:10). Că ce se socoteşte de rău în biserică aceia arată următoarele scripturi: "Alexandru arămarul mi-a făcut multe rele; plătească-i Domnul după faptele lui". (II Timotei 4:14). "Căci cel ce voieşte că iubească viaţa şi să vadă zile bune să-şi oprească limba sa de la rău şi buzele sale să nu vorbească viclenie. Şi să se abată de la rău şi să facă bine să caute pacea şi s-o urmeze". (I Petru 3:10,11). "Iar dacă va fi serv rău, care-şi va zice în inima lui: Domnul meu întârzie de a veni, şi va începe să bată pe soţii săi şi a mânca şi bea cu beţivii, va veni Domnul servului aceluia în ziua în care nu-l aşteaptă şi în ora în care nu ştie. Şi-l va tăia în două, şi va pune partea lui cu făţarnicii, acolo va fi plângere şi scrâşnirea dinţilor". – Matei 24:48-51.

        Stăpânirile naţiunilor folosesc sabia pentru ucidere. Dacă acest text s-ar referi la stăpânirile naţiunilor, atunci aceasta înseamnă, că ei sunt înzestraţi cu acel drept asupra poporului lui Dumnezeu, că în mod literal ar avea dreptul să omoare pe membrii bisericii, şi că ei ar fi răzbunătorii lui Dumnezeu. Isus a fost învinuit de răsculare, şi a fost judecat pe nedrept iar în urmă l-au omorât. Când a făcut aceasta Diavolul, atunci putem fi siguri, că au făcut-o aceasta în calitate de răzbunătorul lui Dumnezeu. Cuvintele apostolului  înseamnă că sabia reprezintă puterea aceea, pe care Dumnezeu o foloseşte spre pedepsirea acelora, care fac rele în biserică, şi care făptuiesc împotriva acelei legi, după care se conduce biserica. Creatura (sau creaturile) pe care Dumnezeu le foloseşte spre exercitarea acestei puteri, sunt aceea răzbunători care revarsă mânia asupra celor nelegiuiţi.

        Christos şi apostolii au fost domnitorii în biserică, care deja atunci au devenit de domnitori, când apostolul Pavel a scris aceste cuvinte afară de aceasta a mai fost dat şi adunării oarecare drepturi. Dintre aceştia nici unul nu este spre temerea celor ce fac binele, însă stăpânirea pe care o foloseşte Domnul, este spre frica faptelor rele, şi nu în zadar poartă unealta pentru pedeapsă.

Romani 13:5 De aceea trebuie să fiţi supuşi nu numai de frica pedepsei, ci şi din îndemnul cugetului.

       Dumnezeu nu de aceea a chemat la iveală pe poporul său ca să fie de jertfă urgiei sale. La aceia i-a chemat, ca să-l servească de martori şi ca să fie mântuiţi prin  Isus Christos. (I Tesaloniceni 5:9). Mânia lui Dumnezeu loveşte pe cei nelegiuiţi şi neascultători. (Efeseni 5:6). Să nu cugete cineva nici chiar o clipă, că Dumnezeu ar fi rânduit "sergenţi spirituali" ca să răzbune pe cei ce fac rele în biserică. Orice pedeapsă, care se trage din mânie sau din invidie personală, este cu totul nepotrivită. – Coloseni 3:8; Matei 5:22.

      Pavel spune, dacă cineva face rele în biserică, trebuie să sufere şi trebuie să se reţină de la fapte rele, dar şi pentru conştiinţa sa trebuie să se reţină de la fapte rele. Pentru că, dacă numai de aceea se reţine de la faptele rele, ca să înconjoare pedeapsa, atunci fapta lui nu este potrivită, şi o face numai din pornire egoistă. Dacă însă de aceea se opreşte de la faptele rele, că este potrivit şi că este şi plăcut lui Dumnezeu o astfel de purtare, atunci o face  pentru că iubeşte pe Dumnezeu, pornirea lui este curată şi potrivită, şi are conştiinţă bună. "Ţinta învăţăturii creştine este iubirea care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun şi dintr-o credinţă neprefăcută." – I Timotei 1:5.

Categorie: inaltele Stapaniri | Adăugat de: barabi12 (2013-02-12)
Vizualizări: 262 | Tag-uri: Romani 13 :5, Romani 13:4, inaltele stapaniri | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]

widgets