Principală » Articole » Despre Suflet

Dovezi biblice ca sufletul nu este nemuritor


 

întrucît, omul însăşi este un suflet viu şi nu a primit un suflet - de acea este muritor.

 

      Geneza 2: 7 Domnul Dumnezeu l-a făcut pe om din ţărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viaţă şi omul s-a făcut astfel un suflet viu.

 

      I. Cor. 15: 45  De aceea este scris: „Omul dintâi Adam a fost făcut un suflet viu.” Al doilea Adam a fost făcut un duh dătător de viaţă.

 

       Exod 15:8 La suflarea nărilor Tale s-au îngrămădit apele, s-au ridicat talazurile ca un zid şi s-au închegat valurile în mijlocul mării.

 

Sufletul, care păcătuieşte, acela va muri

 

      Ezec 18: 4, 20, 27, 28;  Iată că toate sufletele Sunt ale Mele. După cum sufletul fiului este al Meu, tot aşa şi sufletul tatălui este al Meu. Sufletul care păcătuieşte, acela va muri.20  Sufletul care păcătuieşte, acela va muri. Fiul nu va purta nelegiuirea tatălui său, şi tatăl nu va purta nelegiuirea fiului său! Neprihănirea celui neprihănit va fi peste el, şi răutatea celui rău va fi peste el.

 

      lacov 5:19, 20   Fraţilor, dacă s-a rătăcit vreunul dintre voi de la adevăr, şi-l întoarce un altul, 20  să ştiţi că cine întoarce pe un păcătos de la rătăcirea căii lui, va mântui un suflet de la moarte, şi va acoperi o sumedenie de păcate.

 

      Fapte 3: 22, 23 Şi oricine nu va asculta de Proorocul acela, va fi nimicit cu desăvârşire din mijlocul norodului.”24  Deasemenea toţi proorocii, de la Samuel şi ceilalţi, care au urmat după el, şi au vorbit, au vestit zilele acestea.

 

Sufletul omului, care se desparte de trup, nu poate să mănînce si să bea. Cum înţelegem.

 

      Luca 12:19  şi voi zice sufletului meu: „Suflete, ai multe bunătăţi strânse pentru mulţi ani; odihneşte-te, mănâncă, bea şi veseleşte-te!”

 

Sufletul trupului, adică puterea de viaţă stă în sînge.

 

       Levetic 17:11; 14  Căci viaţa trupului este în sânge. Vi l-am dat ca să-l puneţi pe altar, ca să slujească de ispăşire pentru sufletele noastre, căci prin viaţa din el face sângele ispăşire.14  Căci viaţa oricărui trup stă în sângele lui, care este în el. De aceea am zis copiilor lui Israel: „Să nu mâncaţi sângele nici unui trup; căci viaţa oricărui trup este sângele lui: oricine va mânca din el, va fi nimicit.

 

      Deutr. 12: 23  Numai, vezi să nu cumva să mănânci sângele, căci sângele este viaţa (sufletul); şi să nu mănânci sufletul împreună cu carnea.

 

Atît omul, cit şi animalul, este numit suflet. în această privinţă nu este deosebire între ele.

 

       Geneza 1:30 Iar tuturor fiarelor pământului, tuturor păsărilor cerului şi tuturor vietăţilor care se mişcă pe pământ, care au în ele o suflare de viaţă, le-am dat ca hrană toată iarba verde.” Şi aşa a fost.

 

       Ecles. 3:19-21 Căci soarta omului şi a dobitocului este aceeaş; aceeaşi soartă au amândoi; cum moare unul, aşa moare şi celalt, toţi au aceeaşi suflare, şi omul nu întrece cu nimic pe dobitoc; căci totul este deşertăciune.Toate merg la un loc; toate au fost făcute din ţărână, şi toate se întorc în ţărână.Cine ştie dacă suflarea omului se suie în sus, şi dacă suflarea dobitocului se pogoară în jos în pământ?

 

în primul rînd lehova are nemurirea.

 

Ps. 90:2. Înainte ca să se fi născut munţii, şi înainte ca să se fi făcut pământul şi lumea, din veşnicie în veşnicie, Tu eşti Dumnezeu!

 

Categorie: Despre Suflet | Adăugat de: barabi12 (2012-12-09) E
Vizualizări: 424 | Tag-uri: sufletul nemuritor, suflet, Sufletul | Rating: 2.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]

widgets