Principală » Articole » Despre religie

Conducatorul invizibil al religie este Satana


 

Babilonul era stăpânit de demoni iar oamenii  se închinau demonilor. Religia lui era demonismul.  Acel demon principal, Satan, a susţinut şi susţine până in zilele noastre că Babilonul(inclusiv toate guvernele de pe pământ) sunt ale lui, fapt ce n-a fost negat ci admis de către Isus atunci când s-a aflat pe pământ (Matei 4:8, 9).  Scripturile ne arată că religia organizată  îşi are obârşia în Diavol, care a creat şi a pus in mişcare religia tocmai cu scopul de a întoarce omenirea de la Dumnezeu. De asemenea Scripturile dovedesc în mod clar că toate naţiunile, inclusiv ceea ce  în momentul de faţă se numeşte „Creştinătate”,  constituie „Babilonul”  şi toţi practică religia deoarece Diavolul i-a înşelat pe oameni şi a dus mai departe practica lui religioasă, în chiar numele lui Dumnezeu şi Christos. Referitor la aceasta, Iehova se adresează prin profetul lui, „Creştinătăţii” moderne sau „Babilonului”: „Pogoară-te şi  şezi în ţărână, fecioară, fiica Babilonului; şezi pe pământ, fără  scaun de domnie, fiică a Chaldeilor; căci nu te vor mai numi subţirică şi plăcută. Vino dar cu descântecele tale şi cu mulţimea vrăjitoriilor tale, cărora ţi-ai închinat munca din tinereţe; poate că vei putea să tragi vreun folos din ele, poate că vei izbuti. Te-ai obosit tot întrebând : să se scoale dar şi să te scape astrologii, căutătorii în stele şi prezicătorii în lună,  ce are să ţi se întâmple. Iată-i, au ajuns ca miriştea pe care o arde focul, şi nu-şi vor scăpa viaţa din flăcări: căci nu va fi ca un cărbune la care să te încălzeşti sau un foc la care să stai” (Isaia 47:1,12 – 14).

Satan, care este demonul de frunte, e denumit în Scripturi ca „dumnezeu al acestei lumi” sau „prinţul acestei lumi”, însemnând prin aceasta că lumea este condusă şi este influenţată de el (2 Corinteni 4:4 ; Ioan 14:30). Toate guvernele de pe pământ constituie o parte a  organizării vizibile a lui Satan, şi ca atare se află sub puterea, influenţa şi dominaţia demonilor invizibili; puţini  sunt cei care ştiu acest lucru, poate chiar nimeni. Organizaţia este unită cu Satan precum o femeie sau nevastă e unită cu  un bărbat, iar organizaţia lui Satan este desemnată în Biblie de simbolul unei femei ne-curate, adică o femeie care se închină Diavolului şi practică vrăjitoria (Isaia  47:1-15 ; Ieremia  capitolele 50 şi 51 ; Apocalipsa lui Ioan 17:1-18). Organizaţia lumească a lui Satan este în general cunoscută  drept „Babilon” şi toate  segmentele din aceasta practică vreun fel de religie  pusă în acţiune de Diavol cu scopul de a-i întoarce pe oameni de la adevăratul şi atotputernicul Dumnezeu. Din acest motiv apostolul şi slujitorul lui Isus Christos i-a prevenit în mod special pe Creştini,  - adevăraţii ucenici ai lui Isus Christos  - că această lume este dominată şi condusă de demoni şi că toţi creştinii trebuie să evite religia. El le aduce la cunoştinţă  că duşmanii lor, demonii, luptă împotriva tuturor celor care-i slujesc pe Dumnezeu şi pe Isus Christos. „Căci noi nu luptăm împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor,  împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva  duhurilor răutăţii care sunt în locurile înalte.” – Efeseni 6:12.

Cu ajutorul slujitorului său Moise, Iehova i-a condus pe urmaşii lui Israel afară din Egipt, iar pe Muntele Sinai Dumnezeu  şi-a afirmat legământul şi le-a dat codul şi legile. Israeliţiiparcurseseră doar o scurtă distanţă când Diavolul, cu religia lui, le-a invadat rândurile, în încercarea lui de a-i întoarce de la Dumnezeu şi de a-i face să încalce legământul (Exodul 32:1-10). Când poporul lui Israel a ajuns în ţinutul Moabului  ei au căzut iar sub puterea şi influenţa demonică şi au practicat religia demonică cunoscută sub numele de „Baal  peor”, o ceremonie vulgar de imorală (Numeri 25:1-18).

Din când în când poporul lui Israel se îndepărta de Dumnezeu încălcând legământul, şi de fiecare dată făceau aceasta sub influenţa religiei pe care Diavolul o strecura printre ei. „L-au întărâtat la gelozie prin dumnezei străini l-au mâniat prin urâciuni.  Au adus jertfe diavolilor,  şi nu lui Dumnezeu; unor dumnezei pe care nu-i cunoşteau, dumnezei noi, veniţi de curând, de care nu se temuseră părinţii voştri”. – Deuteronom 32:16, 17.

 

Categorie: Despre religie | Adăugat de: barabi12 (2012-12-16) E
Vizualizări: 197 | Tag-uri: religia falsa, religia, satana | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]

widgets