Principală » Articole » Despre religie

Capcanele religiei!!!!!!!!!!!!

Iehova i-a povăţuit pe oamenii lui cu privire la capcanele puse în calea lor de demoni,şi acelaşi timp a scos în evidenţă care era singurul mijloc de scăpare în limanul cel sigur. Proverbele 29:25 sunt exact la subiect: „Teama omului este o cursă; dar cel ce-şi pune încrederea în Domnul, va fi în siguranţă. Cu o argumentare mai solidă se poate spune că un astfel de avertisment şi o asemenea povaţă  au aplicabilitate acum  în cazul tuturor care au făcut legământ să îndeplinească voinţa lui Dumnezeu.

Toţi demonii izgoniţi din ceruri, jos pe pământ, ştiind că se apropie rapid momentul conflictului final, lucrează acum cu disperare, sub conducerea lui Satan, să-i atragă în cursă şi să-i arunce în nimicire veşnică pe cei consacraţi (Apocalipsa 12:7-12).

Începând cu Geneza şi până la Apocalipsă, Scripturile avertizează din plin despre influenţa şi puterea demonilor asupra oamenilor. Scripturile dezvăluie numeroasele mijloace subtile folosite pentru a-i atrage în cursă pe oameni; ele sunt dezvăluite oamenilor lui Dumnezeu pentru a fi bine înarmaţi ca să slujească dreptatea. Doar cei care-l iubesc pe Iehova Dumnezeu şi care-l slujesc în duh şi adevăr vor acorda atenţia cuvenită unor astfel de avertismente; în beneficiul unor astfel de oameni au fost publicate aceste adevăruri.

Religia a constituit de mult, principalul mijloc de a-i determina pe oameni să cedeze influenţei altor oameni. Omul religios se teme de pastor, de cleric sau de conducătorul sistemului său religios, supunându-se poruncilor venite din partea lor; astfel demonii reuşesc să-l atragă în capcană pe cel nebănuitor. Cei dedicaţi ar trebui să se pătrundă de acest mare adevăr, anume că singurul loc sigur se află alături de Domnul şi doar cei care se încred în Iehova Dumnezeu şi se străduiesc să i se supună în ascultare, pot fi în siguranţă în aceste zile nelegiuite. Fiecare om sfinţit trebuie să se străduiască să evite influenţele seducătoare ale  fiinţelor. Toţi care doresc să aibă aprobarea lui Dumnezeu trebuie să fie atenţi să nu se bazeze pe oameni, pentru că oamenii sunt imperfecţi. Urmaţi-i pe oameni doar în măsura în care aceştia îl urmează pe Domnul Isus Christos. „Cine-şi pune nădejdea în Domnul, va fi în siguranţă”. Însemnarea marginală a textului spune: ”Aceasta  înseamnă că cei unşi vor ajunge sus, alături de Isus Christos, doar cu condiţia ca ei să se încreadă cu totul în Domnul şi să se supună poruncilor lui. Toţi Creştinii vor primi aprobarea Domnului şi vor găsi calea spre viaţă în aceleaşi condiţii. De domnul Iehova să vă temeţi şi să vă înfricoşaţi, nu de oameni  -  Isaia 8:13.

       Creştinismul şi religia  sunt două lucruri diferite, separate şi care se află în totală opoziţie unul cu altul. Numeroşi sunt cei care practică religia; dar cei care sunt adevăraţi Creştini, sunt puţini. Se va descoperi că habotnicii se află sub influenţa şi puterea demonilor, fie că o ştiu, fie că nu. Diavolul şi hoardele de demoni asociaţi lui, luptă cu disperare împotriva Creştinilor, de aceea fiecare persoană care încearcă să-l urmeze pe Domnul trebuie să fie pe deplin conştientă, în mod constant vigilentă şi activă  în dragostea faţă de Atotputernicul Dumnezeu. Totdeauna să ţineţi minte că există doar un singur liman sigur, şi că acesta este sub Isus Christos, care este capul organizaţiei principale a lui Iehova, şi care organizaţie asigură protecţie celor care-şi caută adăpost la Domnul în aceste vremuri.
            După cum Scripturile scot în evidenţă şi faptele o dovedesc, vremurile de acum sunt primejdioase. Condiţia „Creştinătăţii” în zilele premergătoare Armaghedonului este afirmată în aceste cuvinte profetice: „Să ştii că în zilele din urmă, vor veni zile grele. Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroşi şi trufaşi, hulitori, neascultători de părinţi, nerecunoscători, fără evlavie, fără dragoste firească, neînduplecaţi, clevetitori, neînfrânaţi, aprigi, dispreţuitori faţă de cei buni, vânzători, obraznici, îngâmfaţi, iubitori mai mult de plăceri decât iubitori de Dumnezeu; având doar o formă de evlavie dar tăgăduindu-i puterea; de aceştia să te îndepărtezi.”   -  2Timotei 3:1-3.
                     Toţi oamenii care judecă pot vedea limpede că situaţia existentă acum pe pământ s-a înrăutăţit în ultimii ani şi ea mai continuă să se deterioreze şi să crească în ticăloşie aşa cum a fost prezis în scrierile premergătoare. Nu este lipsit de semnificaţie profetică faptul, - parcă prevestind teribila situaţie actuală – că în timpul existenţei lui Isus ca fiinţă omenească, pe când timp de trei ani şi jumătate propovăduise adevărul, doar un mic număr de oameni l-a urmat în credinţă. Acum Isus Christos Regele este prezent, fiind întronat, dar puţini sunt aceia care-i sunt devotaţi, iar referitor chiar la aceste vremuri Isus a spus: „Când Fiul omului va veni, va găsi el oare credinţă pe pământ?” (Luca 18 : 8) Faptele zilelor noastre se potrivesc perfect cuvintelor profetice ale Domnului. Toţi oamenii care au dorinţă de viaţă trebuie să se dezmeticească faţă de situaţie şi să conştientizeze care este cauza  primejdiilor actuale cât şi singura cale de scăpare spre limanul siguranţei.

O analiză cinstită şi fără părtinire a Scripturilor cât şi a faptelor admise, va dovedi fără putinţă de îndoială şi spre satisfacţia oamenilor sinceri, că influenţa şi puterea demonilor asupra oamenilor, este cauza principală a acestor vremuri de restrişte, şi că Satan, cel mai mare printre demoni, împreună cu hoardele lui cele rele, grăbesc lumea spre moartea finală, aşa precum un fluviu iute curgător, ca cel  râu al Iordanului vărsându-se în Marea Moartă.

Demonii au folosit religia pentru a crea această situaţie groaznică şi cu ajutorul religiei au înşelat mulţimile şi încă le mai înşeală, întorcându-i pe oameni de la Dumnezeu. Atât liderii cât şi conducătorii instituţiilor religioase au fost făcuţi să creadă, sub influenţa demonilor, că religia şi Creştinismul sunt unul şi acelaşi lucru, când de fapt , religia este duşmanul declarat şi vehement al tuturor Creştinilor. Religia şi practicile ei sunt rezultatul puterii şi influenţei demonice. Creştinismul reprezintă  adevărul şi deplinul respect al legilor lui Dumnezeu Atotputernicul. Religia înseamnă slujirea demonilor. Creştinismul înseamnă slujirea lui Iehova Dumnezeu în duh şi adevăr. Oamenii oneşti ar trebui să ia în consideraţie atentă poruncile referitoare la religie date de către Atotputernicul Dumnezeu oamenilor lui, şi care porunci se aplică cu şi mai mare tărie tuturor celor care azi caută calea adevărului, a neprihănirii.

Categorie: Despre religie | Adăugat de: barabi12 (2012-11-25) E
Vizualizări: 258 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]

widgets