Principală » Articole » Despre Iad

UNDE ESTE IADUL?


       Dar unde este localizat iadul? Enciclopedia Catolică, volumul VII,  sub  cuvântul  „Iad"  declară: „Scrierea sfântă pare să arate că iadul este în interiorul pământului, căci aceasta descrie iadul ca un abis în care coboară cei răi". Dar citiţi ceea ce spune Biblia despre localizarea iadului. Când profetul Iona a fost înghiţit de un peşte mare, pentru a-1 salva de la înec, el s-a rugat din pântecele acestuia, prin aceste cuvinte: „Din pricina necazului meu am strigat la Domnul şi El m-a ascultat; din pântecele iadului (nota margina lă, mormântului) am strigat şi Tu mi-ai ascultat glasul" (Iona 2:2, A.S.V). Unde era Iona? În pântecele peştelui pe care Dumnezeu 1-a pregătit pentru a-1 înghiţi. Acel loc întunecat şi strâmt ar fi fost mormântul profetului, dacă Dumnezeu n-ar fi „vorbit peştelui şi acesta 1-a vărsat pe Iona pe ţărm". Dar, până la acel timp, el se găsea în iad, în groapă sau mormânt; era ca şi mort în sheol. Este limpede că iadul nu este în centrul fierbinte al pământului nostru, căci el nu este mai adânc decât mormântul.

           Ce putem spune despre soldaţii care mor în războaie literale? Merg ei în cer sau în iad? Răspunsul se găseşte în următoarea scriptură: „Ei sunt culcaţi împreună cu vitejii căzuţi din vechime dintre cei netăiaţi împrejur; sunt pogorâţi în locuinţa morţilor (iad) împreună cu armele lor de război, cu săbiile puse sub capetele lor, şi nelegiuirile lor lipite pe osemintele lor, căci vitejia lor era o groază în ţara celor vii." (Ezechiel 32:27) Aici profetul declară clar că soldaţii care mor în războaie sunt aruncaţi în iad, sheol sau mormânt şi nu numai ei dar şi armele lor sunt aşezate de asemenea împreună cu ei în iad, sub capetele lor. Amos 9:2 spune: „De ar pătrunde chiar până în locuinţa morţilor (iad), şi de acolo îi va smulge mâna Mea". Cum pot oamenii să pătrundă în iad, dacă acesta este un loc literal de foc şi pucioasă, în inima pământului? Este atât de limpede că iadul Bibliei este mormântul, încât chiar şi un copilaş sincer poate înţelege aceasta, dar nu şi teologii religioşi.

         La Numeri 16:32,33 este scris despre cei care s-au răsculat împotriva lui Moise, că pământul „şi-a deschis gura, şi i-a înghiţit, pe ei şi casele lor, împreună cu toţi oamenii lui Core şi toate averile lor. Şi s-au pogorât astfel de vii în locuinţa morţilor (în groapă, A.S.V.; în iad, Douay), ei şi tot ce aveau". Aici se află încă un caz unde cuvântul sheol este tradus „groapă". Aceasta înseamnă mormântul, locul unde cutremurul i-a coborât pe acei rebeli.

Categorie: Despre Iad | Adăugat de: barabi12 (2012-11-27) E
Vizualizări: 325 | Comentarii: 1 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 1
1  
eu cred ca iadul e undeva intr-o galaxie indepartata

Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]

widgets