Principală » Articole » Despre Iad

IEŞIRE DIN IAD


 

          Există vreun exemplu în Scriptură despre vreun om care a mers în iad şi a fost eliberat din el? Da. Iona  a fost unul. Dar Biblia dă un alt exemplu, cel al lui Isus. El a mers în iad şi a rămas acolo timp de trei zile, apoi a fost înviat prin puterea Atotputernicului Dumnezeu. Ascultaţi ce declară apostolul Petru despre Isus Christos Cel martirizat. Citând din Psalmii 16:10, Petru spune: „Sufletul Lui nu va fi lăsat în locuinţa morţilor (iad), şi trupul Lui nu va vedea putrezirea. Dumnezeu a înviat pe acest Isus, şi noi toţi suntem martori ai Lui." (Faptele Apostolilor 2:31,32) Cuvântul ebraic din Psalmii 16:10 tradus „iad" este sheol; dar în citatul în limba greacă a lui Petru acesta este ha'des. Prin urmare, noi înţelegem că ha'des este echivalentul grecesc pentru cuvântul sheol. Cuvântul original din fiecare limbă înseamnă mormânt, o stare în care nimic nu poate fii văzut; acolo este locul unde Fiul lui Dumnezeu a mers pentru trei zile.

          Dar nu se află Satan Diavolul şi demonii săi în iad, întreţinând focul şi făcându-1 cumplit pentru aceia care sunt în el? Aceasta este ceea ce învaţă clerul creştinătăţii, dar veţi fi surprinşi să aflaţi că Diavolul n-a fost niciodată într-un asemenea loc. Servul uman al Diavolului, regele Babilonului, a fost osândit să meargă în iad, iadul Bibliei. Profetul Isaia adresându-se necredinciosului Lucifer sau Satan Diavolul, prefigurat de regele Babilonului îi spune: „Locuinţa morţilor se mişcă până în adâncimile ei, ca să te primească la sosire, ea trezeşte înaintea ta umbrele, pe toţi mai marii pământului, scoală de pe scaunele lor de domnie pe toţi împăraţii neamurilor." (Isaia 14:9) Dacă Diavolul a fost permanent acolo, cum putea iadul să se mişte ca să îl întâmpine? Şi apoi în versetul 15 i se spune în mod profetic: „Dar ai fost aruncat în locuinţa morţilor, în adâncimile mormântului."Atunci este limpede că Satan merge acolo pentru prima dată în bătălia Armaghedonului, pentru a întâlni moartea. Deci, iadul de aici corespunde cuabisul, unde el este ţinut legat timp de o mie de ani - Apocalipsa 20:1-3,7.

          Multe secte religioase cred că pentru toţi aceia care au ghinionul să meargă în iad, nu există nicio speranţă să iasă vreodată din el. Scripturile totuşi ne învaţă altceva, la Apocalips 20:13 unde noi citim: „Moartea şi LOCUINŢA MORŢILOR au dat înapoi pe morţii care erau în ele. Fiecare a fost judecat după faptele lui". Aici, darea de seamă declară că iadul a dat drumul morţilor care erau în el şi că cei eliberaţi au fost judecaţi după faptele lor. Acum este cazul să alegem cine este adevărat, Dumnezeu sau clerul? Noi citim la versetul 14: „Şi Moartea şi Locuinţa morţilor(ha'des) au fost aruncate în iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua". Acesta este un limbaj simbolic. Moartea şi iadul sunt stări şi în mod raţional nu pot fi aruncate într-un iaz de foc literal. Pavel spune că moartea însăşi va fi nimicită: „Moartea a fost înghiţită de biruinţă". (I Corinteni 15:54,55) Nimeni nu ar putea să înţeleagă acest limbaj simbolic, dacă nu ne-ar oferi interpretarea Biblia însăşi, care spune: „Acesta", iazul de foc, „este moartea a doua", stare din care nu mai este restabilire sau înviere. La versetul 10 este făcută declaraţia îmbucurătoare că Diavolul însuşi va fi, la sfârşit, „aruncat în iazul de foc şi pucioasă" care, conform Bibliei, înseamnă „moartea a doua". Diavolul nu se va mai întoarce niciodată din această stare pentru a necăji pe supuşii Regelui din Lumea Nouă. „Chinurile" Diavolului în iazul de foc înseamnă că el va rămâne pentru totdeauna în moartea a doua.

 

 

Categorie: Despre Iad | Adăugat de: barabi12 (2012-11-27) E
Vizualizări: 357 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]

widgets