Principală » Articole » Despre Botez

TREBUE TOŢI SĂ FIE „NĂSCUŢI DIN NOU"?


      Foarte mulţi susţin cu insistenţă că, spre a fi cineva mântuit, trebue să fie „născut din nou". "Este aceasta adevărat sau fals ? Fals, deoarece în orbia lor, conducătorii lor, au luat un text cu aplicare limitată şi l-au explicat ca îmbrăţişând în­treaga omenire Dumnezeu nu este legat de interpre­tarea lor particulară, calificarea Sa, însă, stă în picioare, necombătută, după cum declară textul: „Dacă un om nu se va naşte din nou, nu poate ve­dea împărăţia lui Dumnezeu..  Dacă nu se naşte cineva din apă şi din spirit, nu poate să intre în împărăţia lui Dumnezeu." Ioan 3:1-5.

 

         Să observăm că Împărăţia lui Dumnezeu este aceea pe care nu o poate vedea sau intra cineva în ea, dacă nu s'a „născut din nou",, şi nu mântu­irea la vieaţă pe pământ. „Carne şi sânge nu pot să moştenească Împărăţia lui Dumnezeu", deoarece acea Împărăţie este cerească, nevăzută ochilor ome­neşti şi compusă din creaturi spirituale. Cuvintele de mai sus ale lui Isus, înseamnă că nu poate de­veni cineva din această clasă a împărăţiei, fără să cunoască adevărul şi să fie născut din nou prin spiritul sau puterea de sus. Spre exemplu: Un om aude adevărul Bibliei, crede, se consacrează să facă voia lui Dumnezeu, este prezentat lui Iehova prin Mijlocitorul său Christos Isus, este acceptat de Dumnezeu, care-l îndreptăţeşte spre vieaţă ca om perfect. Este voia lui Dumnezeu, însă ca această creatură umană îndreptăţită să moară, pentru ca ea să poate avea ocaziunea să devină un membru al nevăzutei împărăţii a cerurilor. El trebue sa moară ca creatură umană, deoarece carnea şi sângele nu pot să locuiască în regatul spiritual, Totuşi, în timp ce se află încă pe pământ, Iehova îi dă dreptul con­diţionat la vieaţă ca o creatură spirituală. El este născut de spiritul lut Iehova; el devine o creatură nouă. ("Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi.2 Cor. 5:17) 


       Acest născut de spirit trebue, de aci înainte, să fie condus de spirit, ca un fiu spiri­tual a lui Dumnezeu. ("Căci toţi cei ce sunt călăuziţi de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu. Şi voi n-aţi primit un duh de robie, ca să mai aveţi frică; ci aţi primit un duh de înfiere, care ne face să strigăm: "Ava! adică: Tată!"Însuşi Duhul adevereşte împreună cu duhul nostru că suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi, dacă suntem copii, suntem şi moştenitori: moştenitori ai lui Dumnezeu, şi împreună moştenitori cu Hristos, dacă suferim cu adevărat împreună cu El, ca să fim şi proslăviţi împreună cu El. "Rom. 8:14-17) Credincioasă până la moartea trupului său de carne, noua crea­tură este înviată la vieaţă nemuritoare în regatul. spiritual, o nouă creatură, născută în gloria cereas­că cu Christos Isus în Împărăţie.


Acestei clase a Împărăţiei sub Christos, al că­rei număr e de 144.000 (Apoc. 14:1,3), i se aplică în  mod exclusiv expresiunea „născut din nou".Dar există o mulţime de oameni, care sunt blânzi şi se lasă învăţaţii aceştia vor fi păstraţi prin Armaghedon şi vor trăi pe vecie pe pământul curăţit. Unii ca aceştia nu sunt „născuţi din nou" Ei câştigă mântuire pentru vieaţă, nu în spirit, ci în perfecţiune umană, pe pământul Paradisului.

Categorie: Despre Botez | Adăugat de: barabi12 (2013-04-08)
Vizualizări: 310 | Tag-uri: mantuit, mantuirea, nastere din nou | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]

widgets