Principală » Articole » Diverse articole

De ce trebuie sa cunoastem profetiile?

  Iehova dă învăţătură prin cuvântul Său, scris la porunca Lui prin inspirarea servilor Săi credincioşi şi înregistrat de ei în Biblie cu mult timp în urmă. Acum la sfârşitul lumii, El este încântat să clarifice înţelesul cuvântului Său profetic acelora care cu sârguinţă caută cunoştinţă. (Romani 15:4) „Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele şi o lumină pe cărarea mea." (Psalmii 119:105) Este acel cuvânt sacru al lui Dumnezeu care îl face pe om înţelept prin salvarea prin credinţă în Unsul lui Iehova: „Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună." (2Timotei 3:16,17)

Adevărata învăţătură nu vine de la om ci de la Iehova, Dumnezeul cel Atotputernic. Oamenii îşi asumă rolul de învăţători, dar învăţătura şi cuvintele lor de aşa-zisă înţelepciune sunt doar nebunie în faţa lui Dumnezeu. (I Corinteni 1:20-27) Iehova Dumnezeu este izvorul vieţii, şi este aşadar Tatăl sau Dătătorul de viaţă al tuturor celor care vor avea şi se vor bucura de viaţă veşnică. (Psalmii 36:9) Organizaţia Lui este descoperită sub numele de „Sion", „femeia" Lui, sau cea care creşte copiii vieţii. Iehova oferă viaţă prin Sion, al cărui cap şi conducător suprem este Isus Christos, Executorul sentinţelor lui Iehova: „Toţi fiii tăi vor fi ucenici ai Domnului, şi mare va fi propăşirea fiilor tăi". (Isaia 54:13) Învăţătorii persoanelor care caută cunoştinţa adevărată, sunt Iehova Dumnezeu şi Isus Christos. Prezentul este timpul sau ziua în care cei doi învăţători, Iehova şi Isus Christos dau instrucţiuni celor care caută adevărul şi calea cea dreaptă: „Domnul vă va da pâine în necaz şi apă în strâmtorare. Învăţătorii tăi nu se vor mai ascunde, ci ochii tăi vor vedea pe învăţătorii tăi." (Isaia 30:20)

           Misiunea Turnului de Veghere este să publice instrucţiunile Bibliei pentru a-i ajuta pe toţi oamenii cu bunăvoinţă să înveţe scopul lui Iehova faţă de ei şi grija Sa pentru cei ce ÎI iubesc: „Şi viaţa veşnică este aceasta: să te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat şi pe Isus Christos pe care L-ai trimis Tu." (Ioan 17:3)

 Ducând la îndeplinire şi descoperind faptele concrete, Dumnezeu face cunoscut celor care vor să înveţe, însemnătatea profeţiilor Lui scrise cu mult timp în urmă în cuvântul Său. Se pare că Iehova se foloseşte foarte mult de cei devotaţi Lui, permiţându-le să treacă prin anumite experienţe şi astfel să aibă o anumită parte în împlinirea profeţiilor Sale, pentru ca apoi să le arate cum au fost împlinite aceste profeţii, şi cum oamenii credincioşi Lui sunt legaţi de acestea. O astfel de cunoştinţă, pentru că vine de la Iehova, este curată şi adevărată şi dă mare alinare şi speranţă celor care ÎI adoră pe Iehova în spirit şi adevăr. Cu acest număr al Turnului de Veghere începe studiul profeţiei lui Ţefania, profeţie care nu a fost scrisă din voinţa omului, ci Ţefania a fost mişcat de spiritul Atotputernicului Dumnezeu. (2 Petru 1:21) Acum este foarte clar că profeţia lui Ţefania începe să se împlinească şi se referă la perioada de după anul 1914 când Iehova L-a întronat pe Isus Christos ca Rege. Fiecare persoană consacrată să facă voinţa lui Dumnezeu, respectiv rămăşiţa dar şi clasa Ionadab inclusiv, ar trebui ca acum, cu frica lui Dumnezeu să urmeze această serie de studiu cu cel mai mare interes, pentru că şi ei sunt implicaţi în împlinirea profeţiei. Ea descoperă că ziua justificării Numelui lui Iehova în Armaghedon este aici, că bătălia Atotputernicului Dumnezeu este foarte aproape, şi arată tuturor acelora care speră să primească aprobarea lui Iehova că El are acum nevoie să fie instruit în legătură cu această profeţie. Citeşte cu atenţie profeţia lui Ţefania şi ia-o în considerare împreună cu faptele care sunt legate de ea în mod direct. Un astfel de studiu atent va da curaj şi speranţă celor care îi iubesc cu adevărat şi îi servesc pe Iehova şi pe Regele Său, Isus Christos.

Categorie: Diverse articole | Adăugat de: barabi12 (2012-12-07) E
Vizualizări: 222 | Comentarii: 1 | Tag-uri: Profetiile, profetii, profetie | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]

widgets