Principală » 2013 » Februarie » 20 » Pentru ce este necesar să cunoaștem data exactă când cade 14 Nisan?
12:21 PM
Pentru ce este necesar să cunoaștem data exactă când cade 14 Nisan?       Este important nu numai ceea ce a făcut Isus Christos, Regele uns al lui Iehova, la masa de seară sau „cină”, ci şi data. Acest fapt limitează celebrarea comemorării acelei cine la o singură dată pe an, anume la data aniversară a cinei originale. Această dată este fixată după calendarul Bibliei, calendar ce este stabilit de „nişte luminători în întinderea cerului, care să despartă ziua de noapte; …nişte semne care să arate vremile, zilele şi anii” (Gen. 1:14). Pentru servii credincioşi ai lui Iehova de pe Pământ, hotărârea Lui neschimbată fixează luna paştelui lui Israel şi eliberarea din Egipt, ca întâia lună a anului, stabilită în mod divin. Deci, nu din proprie iniţiativă a ales Isus noaptea paştelui pentru a institui cina Domnului pentru discipolii Săi. Pentru ceea ce se sfârşea în acea zi de paşte şi pentru ceea ce începea atunci, voia lui Iehova Dumnezeu cerea ca Isus să introducă atunci cina pentru urmaşii Lui. Aceeaşi voie a lui Dumnezeu cere ca amintirea cinei Lui şi a ceea ce înseamnă aceasta, să fie ţinută o singură dată pe an, la data aniversară. Nici o altă dată nu este potrivită; căci atât data, cât şi evenimentele trebuie să fie în armonie sau să coincidă anual. Prin urmare, cuvintele apostolului de la 1Corinteni 11:26, nu pot fi înţelese a însemna o celebrare ce se ţine de mai multe ori pe an.

       O observare anuală nu diminuează importanţa ori necesitatea cinei. Aceasta nu arată lipsă de respect ori dispreţ sau mai puţină preţuire a ei, ci mai degrabă o face mai preţioasă şi îi dă mai multă semnificaţie, deci şi mai multă importanţă. Aceasta arată respect pentru Iehova, Fondatorul ei şi o ascultare exactă faţă de regula Sa teocratică. O repetare formală a cinei, indiferentă în ceea ce priveşte data şi ora, imită repetiţiile religioase ale păgânilor. Ea face cina formală o batjocură, ascunde semnificaţia adevărată a lucrurilor reale, violează legea teocratică şi aduce ocară asupra numelui lui Dumnezeu. Acest fapt poate fi dovedit cu exactitate, verificând condiţia religioasă a aşa-numitei „creştinătăţi”, ai cărei copii urmează orbeşte clerul şi desfăşoară frecvent o ceremonie formală pe parcursul anului, la date nescripturale alese de cler.

       Pentru aceia care doresc să evite soarta Egiptenilor din vechime, este nevoie acum, mai mult ca oricând, ca cina Domnului să fie ţinută la timpul potrivit, acordând atenţia cuvenită la tot ceea ce înseamnă aceasta. De ce? Deoarece asuprirea apasă poporul, în special asupra credincioşilor martori ai lui Iehova, „poporul pentru numele Său” şi ea creşte. Groaznica monstruozitate totalitară a apărut şi îşi varsă otrava asupra întregii lumi, iar conducătorii tuturor naţiunilor o absorb şi se umplu cu spiritul şi motivaţia dictatorială şi totalitară. Demonismul care este religia, iese la iveală pentru a-i converti pe toţi prin forţa armelor, iar politicienii şi elementul comercial însetat de câştig strigă după „mai multă religie” şi caută legi speciale şi hotărâri judecătoreşti în acest scop. Violenţa, atât în rândul tinerilor, cât şi printre cei mai vârstnici, se răspândeşte, dovedind faptul că demonii răi invizibili repetă astăzi faptele săvârşite de ei în zilele lui Noe, atunci când au umplut Pământul cu violenţă. Vremurile şi împrejurările sunt „primejdioase”, deoarece oamenii religioşi sunt văzuţi ca „având o formă de evlavie, dar tăgăduindu-i puterea”, iar credinţa tuturor persoanelor temătoare de Dumnezeu este pusă la încercare, pentru a arăta dacă ei cred că Iehova Dumnezeu există şi îi poate elibera acum pe aceia care I se închină, la fel cum a făcut-o în urmă cu mai bine de 3.000 de ani.

Vizualizări: 732 | Adăugat de: barabi12 | Tag-uri: cina memorabila, Pstele, apostolii, Isus, 14 Nisan, cand cade cina domnului, Cina de amintire, calcularea 14 Nisan | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]

widgets