Principală » Fişiere » Versete biblice

Cum intelegem Psalmul 45: 16
2018-08-20, 9:11 PM

 

 

37 Sa ne intoarcem atentiunea dela mireasa spirituala si dela fecioarele insotitoare pamantesti ale Sale si sa o indreptam spre Regele preaslavit. Iarasi zice Psalmistul Regelui, care este pe punctul de a prelua datoriile casatoriei cu mireasa data Lui de Dumnezeu, si spune: „Copiii tai vor lua locul parintilor tai; ii vei pune domni (printi) in toata tara”. (Ps. 45:16). Este adevarat ca conform traducerii siriene a Psalmului 45, pronumele tai si tu in acest verset sunt de gen feminin, prin ceea ce versetul pare a fi adresat miresei, bisericii. Daca acesta din urma ar fi cazul, atunci „parintii” ar fi parintii lor si „copiii” copiii lor. Copiii lor ar fi prin urmare copiii bisericii, adica membrii bisericii, pentruca despre membrii unei organizatiuni se vorbeste ca despre copiii ei. (Mat. 23:27); (Luca 19:41-44). Ea ar pune prin urmare pe acesti membri ai bisericii ca printi peste pamant, intocmai cum organizatia religiei romano-catolice isi pune episcopii pe intreg pamantul si ii numeste „printi ai bisericii”. Biblia nu este de acord cu aceea, ca mireasa, regina, ia capul ei, Regele, datoriile din mana si isi pune copiii in pozitii princiare. Acesta este dreptul si datoria Regelui. Afara de aceasta pronumele tai si tu din textul Psalmului 45:16 in ebraica originala sunt de gen barbatesc, ceea ce arata, ca versetul cu privire la parinti si fii este adresat Regelui Isus Christos. – Mat. 20:20-23.

38 Conform promisiunii divine din Isaia 9:6, Christos Isus va oficia conform titlurilor lui „Dumnezeu tare (El Gibbor nu Elohim). Parintele vesniciilor, Domn (Print) al pacii”. Tuturor oamenilor de pe pamant, cari cred in El si ii dau ascultare si credinciosia nezdruncinata ca Regelui, le va da viata in decursul domniei Sale de o mie de ani. El a murit pentru toti cari cred in felul acesta pe pamant si daca il asculta in ascultarea si loialitatea lor, ca singurul Rege al lui Dumnezeu peste intreg pamantul, viata lor va dura in toate vasniciile viitoare. Asa va fi Parintele vesnic al tuturor crezatorilor acestora pamantesti si va avea multi „copii” sau „fii” pamantesti. Dar in mod rational El nu-i va pune pe toti „printi” sau regenti pe intreg pamantul, ca reprezentanti pamantesti vazuti ai imparatiei ceresti. Cine vor fi facuti astfel de printi pamantesti ?

39 In mod vadit „parinti” Sai si alti barbati din timpul vechiu de acelas grad de credinciosie fata de Dumnezeu si suveranitatea Sa. Parinti amintiti aici par a se referi aici la premergatorii credinciosi ai lui Isus dupa trup, intocmai dupa cum ii este spus miresei mai sus in versetul 10, ca sa uite casa Tatalui ei. La astfel de premergatori omenesti ai omului Christos Isus apartin Regelui David, Iacob, Isaac, Avram, Noe si Enoh. Cum ii poate pune „printi pe intreg pamantul”, deoarece toti au fost morti de mii de ani? Prin faptul ca Dumnezeu la timpul hotarat ii invie si dupa aceea ii pune in diferite parti ale pamantului in pozitii princiare, pentuca sa oficieze pentru El. Ca ii inviaza inainte sau dupa Armaghedon, nu se discuta aici.

40 Ceea ce va face Christos Isus, Regele, pentru „parinti” Sai credinciosi, aceea va face si pentru alti barbati credinciosi din timpul vechiu, cari n-au fost premergatorii Sai dupa trup, asa de exemplu Abel, Iov, Moise, Iosua, Daniel, Neemia, Ioan Botezatorul etc. Cati-va din acesti credinciosi din timpul vechiu sunt amintiti in capitolul al unsprezecelea al epistolei catre Evrei. In mod vadit din acest motiv a fost confundat textul din Psalmul 45:16 mult timp cu textul din Evrei 11:39, 40, care suna: „Toti acestia, macar ca au fost laudati pentru credinta lor, totus n-au primit ce le fusese fagaduit; pentruca Dumnezeu avea in vedere ceva mai bun pentru noi, ca sa n-ajunga ei la desavarsire fara noi”. Aceste doua versete din Evrei 11 nu s-ar putea referi la aceea, ca Isus face pe „parintii” Sai pamantesti peste intreg pamantul fiii si printii Sai, caci in Evrei 11 sunt insirati barbati, cari n-au fost premergatorii Sai dupa trup. Mai departe sunt amintite „femei”, de pilda Sara si Rahab si altele, cari si-au primit mortii inapoi prin inviere; si dupa aceea este spus in Evrei 11, ca toti acestia, cari prin credinta au primit o marturie nu vor fi facuti desavarsiti in viata fara biserica crestina, mireasa lui Christos. Textul din Psalmul 45:16 nu spune nimic despre aceea, ca mamele si femeile vor fi facute printese.

41 Cu toate acestea toti cei amintiti in Evrei 11 vor fi inviati cu siguranta la viata pe pamant sub domnia cereasca a Regelui. Femei si barbati in acelas fel vor fi facuti in cele din urma perfecti in dreptul lor la viata vesnica in toata plinatatea lui. „Parintii” lui Christos, ai Regelui, si alti barbati credinciosi din timpul vechiu, pe cari ii inviaza atunci, ii va destina ca sa oficieze pentru El ca printi vazuti peste intreg pamantul. Recunoscand, ca unirea miresei cu Mirele ei ceresc progreseaza acum prin invierea tuturor acelor membri ai bisericii cari mor in credinciosie, avem motiv sa credem, ca Christos Isus, Regele, va intrerupe in curand somnul lung al mortii acelora, cari trebuie sa fie printii Sai vizibili peste intreg pamantul. Cand ii inviaza, ei vor iesi din morminte si vor fi invatati despre imparatia intemeiata si dupa aceea vor fi pusi in oficiul lor.

Categorie: Versete biblice | Adăugat de: barabi12 | Tag-uri: Psalmul 45: 16, Printi in locul parintilor
Vizualizări: 9 | Descărcări: 0 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]

widgets