[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » Adevăruri din Sfânta Scriptură » Adevăruri biblice care vă eliberează de învățăturile eronate ale Religiei » Focul iadului sau focul ghehenei?
Focul iadului sau focul ghehenei?
barabi12Data: Sâmbătă, 2012-12-01, 10:44 AM | Mesaj # 1
Membru
Grup: Administratori
Mesaje: 122
Reputaţie: 0
Status: Offline
Foarte mutli inteleg ca daca omul a fost rau in timpul vietii sale atunci este chinuit de focul iadului sau focul vesnic,sau focul ghehenei.

Matei 5:22 Dar Eu vă spun că oricine se mânie pe fratele său, va cădea sub pedeapsa judecăţii; şi oricine va zice fratelui său: "Prostule!" va cădea sub pedeapsa Soborului; iar oricine-i va zice: "Nebunule", va cădea sub pedeapsa focului gheenei.

Matei 18:8-9Acum, dacă mâna ta sau piciorul tău te face să cazi în păcat, taie-le şi leapădă-le de la tine. Este mai bine pentru tine să intri în viaţă şchiop sau ciung, decât să ai două mâini sau două picioare, şi să fii aruncat în focul veşnic. Şi dacă ochiul tău te face să cazi în păcat, scoate-l şi leapădă-l de la tine. Este mai bine pentru tine să intri în viaţă numai cu un ochi, decât să ai amândoi ochii, şi să fii aruncat în focul gheenei.

Matei 25:41 Apoi va zice celor de la stânga Lui: "Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care a fost pregătit diavolului şi îngerilor lui!
 
barabi12Data: Sâmbătă, 2012-12-01, 10:48 AM | Mesaj # 2
Membru
Grup: Administratori
Mesaje: 122
Reputaţie: 0
Status: Offline
Marcu 9:43 Dacă mâna ta te face să cazi în păcat, taie-o; este mai bine pentru tine să intri ciung în viaţă, decât să ai două mâini, şi să mergi în gheenă, în focul care nu se stinge,

Marcu 9:44 unde viermele lor nu moare, şi focul nu se stinge

Marcu 9:45 Dacă piciorul tău te face să cazi în păcat, taie-l; este mai bine pentru tine să intri în viaţă şchiop, decât să ai două picioare, şi să fii aruncatîn gheenă, în focul care nu se stinge,

Marcu 9:46 unde viermele lor nu moare, şi focul nu se stinge.

Marcu 9:47 Şi dacă ochiul tău te face să cazi în păcat, scoate-l; este mai bine pentru tine să intri în Împărăţia lui Dumnezeu numai cu un ochi, decât să ai doi ochi şi să fii aruncat în focul gheenei,

Marcu 9:48unde viermele lor nu moare şi focul nu se stinge.
 
barabi12Data: Sâmbătă, 2012-12-01, 12:06 PM | Mesaj # 3
Membru
Grup: Administratori
Mesaje: 122
Reputaţie: 0
Status: Offline
Gheena -- în total apare de douăsprezece ori: Matei 5:22, 29, 30; 10:28; 18:9; 23:15, 33; Marcu 9:43-47; Luca 12:5; Iacov 3:6. Aceasta este forma grecească a cuvintelor ebraice care sunt traduse prin “Valea Hinnom".

Această vale este așezată chiar în afara cetății Ierusalimului și a servit de canal pentru scurgere și pentru arderea gunoaielor din acea cetate. Acolo erau aruncate cadavrele, gunoaiele etc. și focul era menținut arzând continuu pentru a mistui cu totul orice era depozitat acolo, adăugându-se pucioasă ca să ajute arderea și să asigure o distrugere completă. Dar nu era permis să fie aruncat în gheena nimic ce era viu.

Evreilor nu le era permis să tortureze nici o creatură.
 
barabi12Data: Sâmbătă, 2012-12-01, 12:10 PM | Mesaj # 4
Membru
Grup: Administratori
Mesaje: 122
Reputaţie: 0
Status: Offline
Gheena ca ilustrație reprezintă moartea a doua -- nimicirea completă care trebuie să urmeze în cazul tuturor celor care, după ce au primit ocaziile vieții sau existenței viitoare prin sacrificiul Domnului nostru, se dovedesc nevrednici de darul lui Dumnezeu și refuză să-l accepte, prin aceea că refuză să asculte de cerințele Lui drepte. Nu se spune că Dumnezeu va păstra sufletul sau corpul în gheena, ci se spune că El le poate “distruge" și le va “distruge" pe amândouă în ea. Astfel ne învață că toți cei condamnați la moartea a doua sunt fără speranță și sunt șterși pe veci din existență.Matei 10:28
 
upvData: Luni, 2013-08-05, 10:19 AM | Mesaj # 5
Membru
Grup: Utilizatori
Mesaje: 11
Reputaţie: 0
Status: Offline
Citat (barabi12)
Gheena -- în total apare de douăsprezece ori: Matei 5:22, 29, 30; 10:28; 18:9; 23:15, 33; Marcu 9:43-47; Luca 12:5; Iacov 3:6. Aceasta este forma grecească a cuvintelor ebraice care sunt traduse prin “Valea Hinnom". Această vale este așezată chiar în afara cetății Ierusalimului și a servit de canal pentru scurgere și pentru arderea gunoaielor din acea cetate. Acolo erau aruncate cadavrele, gunoaiele etc. și focul era menținut arzând continuu pentru a mistui cu totul orice era depozitat acolo, adăugându-se pucioasă ca să ajute arderea și să asigure o distrugere completă. Dar nu era permis să fie aruncat în gheena nimic ce era viu.

Evreilor nu le era permis să tortureze nici o creatură.

Asa este.
 
Forum » Adevăruri din Sfânta Scriptură » Adevăruri biblice care vă eliberează de învățăturile eronate ale Religiei » Focul iadului sau focul ghehenei?
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare:


widgets